1 DECEMBRIE E ZIUA DE SUFLET A TUTUROR ROMÂNILOR

O altă zi de sărbătoare în IPLT,,Olimp”

1 decembrie e ziua de suflet a tuturor românilor.Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună, ne leagă limba română şi, prin urmare, suntem acelaşi neam.

În contextul acestei frumoase sărbători săptămâna trecută (28.XI-02.XII) întreaga comunitate a LT,,Olimp” a fost antrenată în mai multe activități desfăşurate în cadrul Săptămânii Istoriei. Elevii au participat la concursul posterelor, al gazetelor de perete, al desenelor pe teme istorice, au scris eseuri dedicate Marii Uniri, au participat la ediția a III-a a concursului de eseuri organizat de Mitropolia Basarabiei. Dar cel mai FRUMOS au încheiat ziua de vineri, 02.12.22, când elevii din ciclul liceal au participat la ediția a VII-a a Festivalului-Concurs ,,Cântecele care ne-au însoțit istoria” care este organizat anual şi petrecut de d.prof.de istorie Dubenco Petru. Prin acest frumos Festival, prin cântecele cântate, prin versurile recitate cu drag de țară şi de neam, fiecare a adus un omagiu României, valorilor neamului românesc, au readus în atenția tuturor cântecul patriotic.
Juriul care a apreciat evoluarea participanților a subliniat buna pregătire a tuturor, dar cea mai înaltă prestație au avut-o elevii clasei a 11-a B care au luat Premiul Mare.
Locul I a revenit clasei a XII-B, locul II – l-au împărțit clasele a XI-A şi a X-a A, iar locul III a revenit claselor a XII-a A şi a X -a B.
Felicitări tuturor participanților!
Să trăim mândri clipele de înălțare sufletească ale strămoşilor noştri prin poezie şi cântec!!!